Indslag til konfirmationen

Et godt indslag til en konfirmation hører sig til. Der er mange måder hvorpå man kan arrangerer et godt indslag til konfirmationen, og det er kun fantasien der sætter grænsen.

I løbet af en hel dag, sidder gæsterne meget ned. For at gæsterne kan holde hovederne kvikke, skal vi have dem op af stolen. Derfor har vi i dette indlæg, valgt at tage nogle eksempler med, hvor gæsterne nettop skal være lidt aktive.

 

1. Hvor godt kender konfirmanden gæsterne?

En super sjov leg, som giver konfirmationen lidt fysisk aktivitet, så det hele ikke kun drejer sig om at sidde stille, og få en masse godt at spise.

Arrangøren af indslaget skriver på forhånd nogle sætninger ned på et stykke papir, og alle til konfirmationen skal have en kopi af dette stykke papir, bortset fra konfirmanden. Man tager sætningerne en efter en, og gæsterne skal så rejse sig op, når sætningen man er kommet til, passer til en selv. Det er så konfirmandens opgave at gætte, hvad gæsterne der har rejst sig op har til fælles med hindanden – som også er det sætningen lyder.

Her er et par eksempler på nogle sætninger:

  1. Alle gæster der har en hund.
  2. Alle gæster der har en traktor.
  3. Alle gæster der har en scooter.
  4. Alle gæster der er over 50 år.
  5. Alle gæster der har en lillebror.
  6. Alle gæster der har en lillesøster.

Denne leg er super sjov, og man får mange undrende ansigtsudtryk fra konfirmanden.

Se også: Konfirmationsgaver til hende

 

2. Skriv en tale

Ja, selvfølgelig skulle “Skriv en tale” med på listen. At skrive en tale, kan gøres på mange måder, men generelt er det en god måde at tale direkte til konfirmanden på. En tale er meget personlig, så hvis du har en tæt relation til konfirmanden, er det en oplagt mulighed for at komme med et godt indslag.

Du kan finde mere inspiration til konfirmation på diverse sider. Herunder også, hvordan du lettest klarer dig igennem konfirmationstalen, og hvordan du får den skrevet. Det er nemlig ikke alle, som har lige let ved at få ordene fundet. Derfor er det en stor hjælp at kunne få hjælp og inspiration, som tit får sine ideerne til at komme lettere.

 

3. Skriv en sang

At skrive en sang er nok den mest brugte indslagsform, sammen med talen. Det er der heller ikke noget at sige til, for der er en rigtig god måde at lave et godt indslag på.

Når du skal skrive en sang, kan det være en god idé at lave noget forarbejde, inden du begynder at skrive talen ned. Med forarbejde mener vi, at det kan være en god idé at finde nogle emner som du tænker der ville være godt at have med i talen. Når du har en række af emner som du gerne vil have med i din tale, så prøv at komme i tanke om nogle sjove situationer som er relevant for emnet.

 

4. Få et idol til at komme til konfirmationen

At få et idol til at komme til en konfirmation er altid et hit. Selvfølgelig er det ikke altid at det lige er muligt at få et idol til at komme til konfirmationen, og hvis det er, kan det være meget dyrt.

Hvad gør man så? Jo, man kan høre idolet efter om idolet vil sende en videohilsen i dagens anledning. Der er mange flinke idoler derude, som meget gerne vil lave en videohilsen, for at gøre konfirmandens dag endnu bedre end den er i forvejen.

 

5. Kombiner diasshow og tale

Sæt ekstra gang i konfirmationstalen ved at kombinere talen med et diasshow. På diasshowet kan du så vise nogle billeder som passer til det du taler om. Selvfølgelig er der en del mere arbejde med det, da man skal kigge rigtig mange billeder igennem. Men når det så er sagt, så bliver talen også bare det bedre.

 

6. Hav nogle genstande med til talen

Gør din konfirmationstale endnu mere spændene og fangende ved at medbringe relevante ting til talen. Det drejer sig i alt sin enkelthed om, at du medbringer nogle ting til talen som har relevans til det du taler om.

Du kan nemt benytte dig af punkt 4, hvis du holder en tale til konfirmanden, men nemt hvis du som konfirmand vil holde en tale til f.eks. dine forældre.

 

7. Lav en quiz

En anden god mulighed til et indslag til konfirmationen kunne være, at du lavede en quiz. Der findes selvfølgelig mange versioner, og du kan nemt tilpasse den til nettop dine behov.

En mulighed kunne være den type quiz hvor gæsterne skal svarer på nogle spørgsmål om konfirmanden.

Det går i alt sin enkelthed ud på, at man laver en række spørgsmål (typisk 10-25), hvor alle gæsterne skal have et stykke papir med spørgsmålene. Gæsterne skal så skrive deres svar til hvert spørgsmål, og den gæst som ender med at få flest korrekte svar, vinder en præmie.

 

8. Lav en video

Den sidste idé over indslag til konfirmationen er at lave en video. Der er mange måder at gøre det på. En mulighed kunne være at finde en lang række sjove og beskrivende billeder, som man sætter efter hindanden i en video. I baggrunden til videoen kan du vælge at lægge en baggrundsmusik ind. På den måde vil billederne virke mere levende, og også mere interesant.

Skriv en kommentar